Tom Coronel heeft tijdens de dertiende WTCC-race in het Engelse Brands Hatch de vijfde plaats behaald. Een nieuwe motor bracht de door Coronel zo vurig gehoopte verbetering in de prestaties.De vijfde plaats was voor de Nederlandse SEAT-coureur Tom Coronel zijn op één na beste resultaat van het seizoen. Coronel scoorde daarmee vier punten voor het wereldkampioenschap. In de tweede wedstrijd eindigde hij in de achterhoede, nadat al in de opwarmronde de linker achterband van zijn SEAT Leon lek geraakt was en hij de pits in moest voor een bandenwissel. De Franse coureur Yvan Muller nam de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over van zijn Italiaanse team- en merkgenoot Gabriele Tarquini.

,,Er zit duidelijk een wat stijgende lijn in,” verklaarde Tom Coronel na afloop van het zevende raceweekeinde van het seizoen in het FIA WTCC. ,,Sinds de vorige races in Estoril heb ik de beschikking over een nieuwe motor en bovendien hebben we het gewicht van onze auto wat mogen verlagen. Dat was hier op het circuit van Brands Hatch wel enigszins merkbaar.”

In de kwalificatie reed Coronel de negende tijd en was daarmee de tweede SEAT. ,,Ik heb kunnen profiteren van een paar slipstreams, maar het was natuurlijk wel weer ongelooflijk: het verschil met de rijder voor me was maar drie honderdsten van een seconde en ook de rijder achter me was maar drie honderdsten langzamer.”

,,In de race had ik wel een beetje geluk, want ik kon ervan profiteren dat een paar andere rijders voor me uitvielen, maar ik kon het tempo goed bijhouden. Lekker dat we nu weer een paar punten gescoord hebben, dat hadden we zeker nodig,” aldus Coronel.

In de tweede wedstrijd was Tom Coronel op slag kansloos voor een goede klassering: ,,In de opwarmronde merkte ik al dat de linker achterband leegliep. Het team zei tegen me dat ik toch maar gewoon moest starten en zien wat er gebeurde, maar in de eerste ronde ben ik de pits ingereden voor een bandenwissel. Daarna zat er natuurlijk niet veel meer in. Jammer.”

MB