Met het aantrekken van Adrian Newey en Geoff Willis, uitbreiding van het team met tweehonderd man nieuw personeel en twee capabele coureurs, wordt het tijd dat Red Bull gaat presteren. Dit zegt David Coulthard.Aan ambitie geen gebrek bij Red Bull Racing, dat aan iedereen die het maar horen wil, vertelt dat de doelstelling van het team toch echt races winnen is. Of dat in 2009 al lukt, weet Coulthard niet, maar hij hoopt op minstens een aanzienlijke stap voorwaarts.

,,We hebben vorig jaar twee fabrieksteams verslagen. Dat doe je niet zomaar. Met andere woorden: we zijn de juiste weg ingeslagen en moeten deze nu verder bewandelen”, zegt de Schot nadat hij zijn eerste ronden heeft gereden in de nieuwe RB4.

,,Het team heeft tweehonderd nieuwe mensen aangenomen en we kunnen erop rekenen dat Red Bull in het team investeert. Kortom, het wordt tijd om te presteren”, vervolgt Coulthard, die dan weer in het midden laat wat hij met 'presteren' nu precies bedoelt.

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz spreekt zich in meer concrete bewoordingen uit. Winnen is de doelstelling voor 2009, komend seizoen is het de bedoeling zoveel mogelijk op het podium te eindigen. ,,Beide coureurs twee of drie keer, dan ben ik tevreden”, meldt de Oostenrijker.

Hij voegt daaraan toe: ,,Ik verlies de realiteit niet uit het oog, maar heb een zeer positief gevoel over het nieuwe seizoen. We hebben nu een jaar de tijd gehad om de RB3, die compleet nieuw was, te leren kennen en inmiddels zijn alweer de nodige verbeteringen doorgevoerd. Dat de auto potentieel herbergt is eind vorig seizoen wel gebleken.”

KVN