Voor beide Force India-coureurs wordt het een cruciaal seizoen. Voor Sutil is het zijn laatste kans om te bewijzen dat hij meer is dan een paydriver. Terwijl Fisichella hoopt zijn carrière nog langer te kunnen rekken.Twee jaar geleden had de Formule 1-wereld eigenlijk al afscheid genomen van de Italiaan. Na weer een moeizaam seizoen bij Renault leek de tijd rijp voor Fisico om van zijn pensioen te gaan genieten.

Maar de Romein kan maar geen afscheid nemen. Gelukkig was daar opeens multimiljonair Vijay Mallya die de ervaren rot nog wel een kans wilde geven. Na een vrij inspiratieloos seizoen is hij er – tot ieders verrassing – nog steeds.

En nog steeds weet hij van geen ophouden. Tijdens de teampresentatie verklaarde Fisichella te hopen dat de nieuwe Force India-Mercedes VJM-02 hem een springplank biedt om zijn Formule 1-loopbaan te verlengen.

Fisichella: ,,Vorig jaar was erg moeilijk, maar dit seizoen ziet er veelbelovend uit. Als ik een goed seizoen draai en de kans krijg, kan ik nog langer in de Formule 1 blijven. Met deze compleet nieuwe auto hopen we competitief te zijn en zo vaak mogelijk in de punten te eindigen. Het hoofddoel is een podium. Waarom ook niet?”

Terwijl Fisichella dus gewoon geen afscheid wil nemen, ligt de situatie voor Adrian Sutil net even iets anders. Zijn toekomst hangt af van dit seizoen. ,,Dit is één van de belangrijkste seizoenen in mijn autosportcarrière. Na twee jaar achteraan te hebben gereden, is het tijd om een goede, constante indruk te maken en dat is alleen maar mogelijk met een goede auto.”

Sutil: ,,Ik had natuurlijk een goede race in Monaco vorig jaar, maar dat was slechts een race en ik heb meer van dat soort momenten nodig om indruk te maken.” Hij hoopt dat de nieuwe auto dat mogelijk maakt. ,,Ik kan nog geen goed oordeel over de auto geven omdat ik er nog niet mee gereden heb. Maar ik denk dat we veel profijt zullen hebben van onze samenwerking met McLaren. Ik heb er in ieder geval al het vertrouwen in.”

LV