Ron Dennis en Fernando Alonso hebben sinds de Grand Prix van Hongarije niet meer met elkaar gesproken. Dat blijkt uit de notulen van de World Motor Sport Council, die de FIA zojuist heeft vrijgegeven. ,,Onze relatie is extreem kil."Het 115 pagina’s tellende document is een integrale weergave van de WMSC-zitting van afgelopen donderdag. Uit de notulen blijkt, onder andere, dat Dennis en Alonso niet meer met elkaar praten.

,,We zijn niet meer ‘on speaking terms’, verklaarde Dennis in Parijs tegenover FIA-president Max Mosley. ,,Onze relatie is extreem verkild, en dat is nog een understatement. Fernando is van mening dat onze filosofie, die beide rijders gelijk behandelt, geen recht doet aan zijn status als wereldkampioen.”

Dennis legt uit dat de botsing tussen hem en Alonso ontstond na de kwalificatie in Hongarije. Daar werd de coureur vijf plaatsen teruggezet op de startopstelling na een incident waarbij hij teamgenoot Lewis Hamilton ophield in de pitstraat.

,,Hij is van menig dat de ervaring en kennis die hij meebrengt van zijn vorige team hem een bevoorrechte positie in het team zou moeten geven. Sindsdien hebben we niet meer met elkaar gesproken.”

MB