Ron Dennis wil dat 2008-auto van zijn team door de FIA zo snel mogelijk, het liefst voor de Grand Prix van Japan, wordt geïnspecteerd. Hij hoopt dat de naam van zijn team wordt gezuiverd wanneer blijkt dat de nieuwe auto geen Ferrari-technologie bevat.Meteen nadat de WMSC in zijn hoorzitting van 13 september McLaren zijn zware straf had opgelegd, vroeg Dennis om de 2008-McLaren zo snel mogelijk te inspecteren. Van die inspectie hangt af of McLaren volgend jaar mag meedoen aan het wereldkampioenschap Formule 1.

Uit de transcripties van de zitting blijkt dat Dennis voorzitter Max Mosley meermalen dringend verzoekt om de auto zo snel mogelijk te controleren. ,,We krijgen eerst de Grand Prix van België en daarna duurt het drie weken voordat de volgende Grand Prix wordt gehouden. Ik wil graag dat de FIA alles in het werk stelt om zo snel mogelijk met de inspectie te kunnen beginnen, het liefst voor de Japanse Grand Prix.”

Wanneer Mosley probeert Dennis duidelijk te maken dat zo’n procedure wel eens een paar maanden kan kosten, dringt de McLaren-baas aan: ,,Het enige dat voor mij telt is de goede naam van dit team. Zodra uit de inspectie duidelijk is geworden dat onze auto voor 2008 niets bevat dat ook maar in de verste verte aan het intellectuele eigendom van Ferrari kan worden gelinkt, wil ik dat zo snel mogelijk in de openbaarheid hebben.”

Dennis kreeg zijn zin niet; Mosley hield de boot af. Een datum voor de start van de inspectie moet nog worden vastgesteld.

DP