Sebastian Vettel heeft zijn meest recente kampioenschap vooral te danken aan het feit dat hij over de beste auto beschikte. Dat is de mening van Paul di Resta, zijn voor Force India uitkomende collega.

 

Door het Italiaanse La Gazzetta dello Sport laat Di Resta optekenen dat hij de prestatie van Vettel niet wil bagateliseren, maar de Schotse debutant laat blijken er ook weer niet al te zeer onder de indruk van te zijn: “Ik wil Sebastian niet tekort doen, maar hij heeft het kampioenschap gewonnen omdat hij in de beste auto reed”, zegt Di Resta.

 

“Sebastian heeft gewoon zijn werk goed gedaan, maar ik denk wel dat een andere coureur in dezelfde auto ook dezelfde resultaten had behaald”, stelt de rookie die dit jaar goed was voor 27 punten en een dertiende plaats in het WK.

 

“Ik hoop dat ik op een dag dezelfde kans krijg als Vettel”, vervolgt Di Resta, die zijn toehoorders er ook nog aan herinnert dat hij Vettel in 2006 heeft afgetroefd toen ze allebei voor ASM Racing in de Formule 3 Euroseries reden: “We hadden toen dezelfde auto, motor en banden en ik heb Sebastian toen verslagen”, aldus de coureur die destijds de titel pakte in de Euroseries.