Ferrari-teambaas Stefano Domenicali verwacht dat 2012 een druk jaar wordt achter de schermen van de Formule 1. De onderhandelingen over een nieuwe Concorde-overeenkomsten zijn nog in volle gang en de RRA blijft een heet hangijzer.

 

Volgens Domenicali is de Resource Restriction Agreement nog altijd van toepassing, ook zal zijn Ferrari en andere teams uit de FOTA gestapt. De exacte invulling ervan blijft echter raadselachtig.

 

“Alle teams beseffen dat dit een erg belangrijk jaar is”, zegt Domenicali over de Concorde-overeenkomst. “Het is ook duidelijk dat er maar één voorstel ligt en dat er geen alternatieve plannen zijn uitgewerkt. De komende maanden moeten we verder praten over de toekomst van de overeenkomst. De discussies lopen nog, met name tussen de grotere teams, over de kostenbesparingen.”

 

“We moeten niet vergeten dat de RRA nog altijd van kracht is”, vervolgt Domenicali. “Wat we alleen nog moeten vaststellen, en daarover hebben we het op korte termijn, is of we ons moeten houden aan de oorspronkelijke versie uit 2009 of de aangepaste versie die we in 2010 in Singapore hebben opgetekend. De eerste bevat drastische besparingen voor 2012, het jaar dat de overeenkomst afloopt, terwijl de andere geldig is tot 2017 en gewijzigde bedragen bevat.”

 

Domenicali roept daarnaast op om te discussiëren over de sancties voor overtreding van de afspraken. “Nu is er alleen een financiële straf, maar wellicht is het beter om ook iets op sportief vlak te doen. In dat geval moeten we beslissingen nemen over de gevolgen.”