Sauber-coureurs Kamui Kobayashi en Sergio Pérez waren vandaag allebei op weg naar een puntenfinish, maar problemen met hun versnellingsbakken gooiden roet in het eten.

Na 23 ronden zat de race er voor Kobayashi ineens op: “Ik had geen aandrijving meer, ongeacht in welke versnelling ik de auto zette”, legt hij uit.

“Dat was natuurlijk erg jammer, want ondanks een aantal incidenten had ik er al het vertrouwen in dat ik punten zou scoren”, vervolgt de Japanner, die na één ronde al naar de pits moest door een aanrijding bij de start: “Iedereen ging in bocht één ineens vol in de ankers omdat er een aanrijding was, maar ik reed daardoor tegen de auto aan die voor mij reed.”

“Als gevolg hiervan was mijn voorvleugel stuk en had ik schade aan één van mijn banden. Ik moest toen naar de pits en mijn strategie was zodoende door de war gegooid, maar ik zie dit alsnog als een gemiste kans.”

Ook teamgenoot Pérez heeft een vieze nasmaak overgehouden aan de Grote Prijs van Italië. De jonge Mexicaan reed zelfs nog voor Kobayashi en leek onderweg naar de zevende plaats, totdat ook zijn versnellingsbak de geest gaf en hij zijn auto na 33 ronden aan de kant moest zetten.

“Het zag er goed voor me uit, maar op een gegeven moment raakte ik de derde versnelling kwijt en daarna kon ik zelfs helemaal niet meer schakelen”, vertelt Pérez.

“Erg zuur, want ik reed op de zevende plaats rond en had zowel voor als achter me een behoorlijk gat. We hebben hier dus echt een behoorlijke kans laten liggen om een mooi aantal punten te pakken.”