Volgens Bernie Ecclestone behelst de status van de onderhandelingen tussen hem en Silverstone die van 'een dode eend'. Waarmee hij bedoelt te zeggen dat de gesprekken niet naar zijn wens verlopen. En wat gebeurt er dan? Dan dreigt Ecclestone de race te schrappen.Voor Silverstone tien anderen, als het aan Ecclestone ligt. En als de eigenaren van het circuit, de British Racing Drivers' Club (BRDC), het door Ecclestone aangeboden contract niet ondertekenen, dan speelt men met vuur. De eerste deadline om het verdrag te verlengen is inmiddels verstreken.

Het contractvoorstel dat Ecclestone de BRDC heeft voorgelegd is wat standaard voor alle Europese promotors geldt: ruim veertien miljoen euro per jaar, met een jaarlijkse stijging van vijf procent. De BRDC zette haar handtekening er niet onder.

Dus loopt de organisatie het risico de Grand Prix na 2009, als het huidige contract afloopt, te verliezen. ,,Ik verwacht dat ze nog wel een keer bij me zullen aankloppen”, reageert Ecclestone tegenover de Daily Telegraph. ,,Voldoen ze aan de voorwaarden, dan kunnen we zaken doen. Momenteel is dat niet het geval en dus ziet het er op dit moment naar uit dat Silverstone de race kwijtraakt.”

Die voorwaarden behelzen onder meer een upgrade van het circuit zelf en de faciliteiten eromheen. Wat Silverstone betreft geen probleem, maar dan moet de Formule 1 er wel blijven racen. Anders is het de investering niet waard, beredeneert het circuit.

Silverstone staat al sinds de oprichting van de Formule 1 in 1950 op de kalender.

KVN