Lotus heeft het jaar niet goed afgetrapt. Karun Chandhok crashte de auto in de eerste training en Heikki Kovalainen had technisch malheur.

Testrijder Chandhok mocht in de eerste vrije training de plaats van Jarno Trulli innemen. De Indiase coureur liet geen goede eerste indruk achter. Chandhok was bezig met een installatieronde en vloog er in de derde sector af. De rest van de training kwam hij niet meer in actie.

“Ik ben natuurlijk heel teleurgesteld dat ik maar zo weinig heb kunnen rijden”, vertelde Chandhok na afloop. “De baan was glad en er was minder grip dan ik had verwacht. Daarom vloog ik eraf. Ik ben blij dat de monteurs de auto op tijd gereed hadden voor Jarno. Dat geeft nog maar eens aan wat voor fantastisch team dit is.”

Trulli had vervolgens ook wat problemen. “Het team heeft goed werk verricht door de auto op tijd gereed te hebben voor de tweede training”, liet de Italiaan weten. “Ik had echter last van wat technische kwaaltjes en daardoor kon ik niet aanzetten. Vanavond gaan we aan de afstelling werken omdat er absoluut vlakken zijn waar we beter kunnen presteren. Morgen gaat het beter.”

Heikki Kovalainen was zich ervan bewust dat het vandaag nogal stroef verliep bij Lotus. “Dit is een van die dagen. Het team moest hard aan de bak om een paar problemen op te lossen. Toen dat gedaan was konden we grotendeels ons programma afwerken dus we hebben genoeg informatie om te analyseren. Er zit meer snelheid in de auto dus ik ben benieuwd hoe het morgen gaat.”

Kovalainen en Trulli eindigden in de laatste training als negentiende en twintigste. Kovalainen gaf ongeveer anderhalve seconde toe op Pastor Maldonado, die de achttiende tijd noteerde.