Het is teambaas en -eigenaar Tony Fernandes niet gelukt de Team Lotus naam te behouden en zijn renstal onder die beroemde naam naar de top te brengen, maar onder de vlag van Caterham gaat de zakenman nu proberen zijn eigen mythe te creëren.

 

Fernandes verloor de juridische strijd met Renault-sponsor Group Lotus om het gebruik van de Lotus-naam, waardoor Renault vanaf 2012 verder gaat als Lotus en het Lotus van 2010 en 2011 met ingang van komend seizoen als Caterham door het leven zal gaan.

 

“Wij hebben Lotus echter teruggebracht in de Formule 1, en dat kan niemand ons afnemen”, bekijkt Fernandes het van de positieve kant. “In onze tijd als Lotus, hebben we bovendien een geweldige schare fans achter ons weten te krijgen”, noemt hij nog een pluspunt.

 

Uiteindelijk ziet Fernandes het verliezen van de naam en het hernoemen van zijn team in Caterham inmiddels als de beste oplossing die er was: “Het zou weinig zin hebben gehad om als Lotus op de baan te racen, terwijl het automerk met dezelfde naam niet achter ons staat en een andere koers vaart”, erkent hij.

 

“Met Caterham hebben we nu daarentegen de volledige controle over wat er gebeurt, en we zijn ondanks de naamsverandering nog gewoon hetzelfde team, dat op dezelfde manier blijft werken en dezelfde teamgeest behoudt. Als Caterham is het nu dan ook aan onszelf om onze eigen geschiedenis te schrijven en mythe te creëren”, besluit Fernandes.