Het team van Ferrari heeft weersproken dat het een illegaal systeem op haar auto’s heeft waarmee het de rijhoogte kan aanpassen, nadat Red Bull-adviseur Helmut Marko die verdachtmakingen had uitgesproken.

Marko reageerde gisteren in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport op recente berichten dat Red Bull over een systeem zou beschikken dat het team de mogelijkheid geeft om de rijhoogte van haar auto’s handmatig aan te passen, en speelde Ferrari daarbij gelijk de zwarte piet toe.

“Wij hebben de rijhoogte van onze auto’s nooit met de hand aangepast, dus ik weet niet waarom de andere teams ons daar van verdenken”, sprak hij, alvorens daar nog het volgende aan toe te voegen: “Wat wij wel weten, is dat Ferrari al ongeveer een jaar met een dergelijk systeem rondrijdt.”

Dergelijke systemen zijn verboden aangezien ze het teams dus in staat stellen om met de hand – en dus zonder gereedschap of andere hulpmiddelen – de rijhoogte van de auto aan te passen, en dat is verboden aangezien het betekent dat teams in zo’n geval in staat zouden zijn om bijvoorbeeld tussen de kwalificatie en race door nog aanpassingen aan de auto te maken, wat niet mag.

In een korte reactie tegenover Autosport heeft Ferrari echter gelijk op de aantijgingen van Marko gereageerd en deze van de hand gewezen. “Er klopt helemaal niets van die beweringen”, luidt het duidelijke weerwoord van een woordvoerder van de Scuderia.

“Heeft Red Bull ons er echt van verdacht dat we valsspelen”, vroeg de woordvoerder zich daarbij nog hardop af, alvorens tot slot aan te geven volledig op de FIA te vertrouwen wat betreft het handhaven van de regels: “We hebben er het volste vertrouwen in dat de FIA haar werk goed doet en er voor zorgt dat alle teams en auto’s aan het technische reglement voldoen.”