Giancarlo Fisichella is uitermate ingenomen met zijn nieuwe Force India VJM02. ,,We zitten dichtbij de rest.”Fisichella testte vandaag voor het eerst met de nieuwe auto van Force India en liet zich na afloop als een geroutineerde autoverkoper uit over het apparaat. Altijd binnen gestaan, prima bandjes, rijdt als nieuw.

Dat werk, maar dan in Formule 1-taal. ,,Ik ben blij verrast en tevreden over het weggedrag van de auto”, vertelde Fisichella na afloop van de vuurdoop van de VJM02.

,,Het is veelbelovend en ik voelde meteen al dat de auto veel constanter is, zelfs tijdens het remmen, en in de snelle bochten en hij veel stabieler. We moeten de tractie nog wat verbeteren en iets doen aan het overstuur dat na een paar ronden optreedt, maar dat probleem hebben de anderen ook.”

De eerste test van de auto duurde niet erg lang: na 31 ronden zat het debuut van de Force India erop omdat het brandstofsysteem niet naar behoren functioneerde. Niks om je zorgen over te maken, aldus Fisichella.

,,Morgen gaan we opnieuw testen en als we wat meer ronden kunnen rijden en aan de betrouwbaarheid werken dan weet ik zeker dat er nog veel meer in deze auto zit. Ik heb vandaag maar een setje nieuwe banden gebruikt en zelfs nu zijn de rondetijden al prima. We zitten niet ver van de rest.”

Op maandag komt Fisichella voor een tweede testdag in actie, daarna neemt Adrian Sutil het stuur over.

MB