Volgens Emerson Fittipaldi is de afschaffing van elektronische rijdershulpen vooral voordelig voor Fernando Alonso. De nieuwe 2008-regels spelen de Spanjaard in de kaart omdat die nu zijn 'buitengewone rijtalent' optimaal kan verzilveren, aldus de Braziliaanse ex-wereldkampioen.Fittipaldi laat weten dat wat hem betreft de coureurs het komende seizoen belangrijker worden dan ooit, nu ze het zonder technologische hulpmiddelen moeten doen. En hij ziet Alonso en diens debuterende teammaat Nelsinho Piquet met name als een 'zeer sterk coureurskoppel'.

Fittipaldi meent dat Alonso – ondanks zijn wisseling van team – beter uit de voeten zal kunnen met een 2008-auto dan zijn concurrentie wegens zijn ervaring en zijn 'buitengewone rijtalent'. ,,Die factoren zullen hem enorm veel mogelijkheden bieden.”

Dat Fittipaldi zijn lovende woorden sprak tegen de Spaanse televisiezender Telecino en dat Nelsinho Piquet (en diens illustere vader) van Braziliaanse komaf zijn, had er natuurlijk niets mee te maken.

DP