#Frijns mag demo geven met Red Bull in Moskou

02-07-2012 | Door: Eelco den Boer
Als beloning voor zijn goede prestaties in de World Series by Renault mag Robin Frijns tijdens het volgende evenement in Moskou een demonstratie verzorgen in de Red Bull RB6. De Nederlander kwam met een derde en vijfde plaats op de Nürburgring op gelijke hoogte met kampioenschapsleider Sam Bird.

“Het is een jongensdroom die uitkomt”, zegt Frijns over de eerste meters achter het stuur van een Formule 1-auto die hem als (gedeeld) leider in het verschiet liggen. “Ik wil Renault en Red Bull heel erg bedanken, evenals het Fortec-team dat me een goede auto heeft gegeven waarmee ik kan winnen. De sfeer binnen het team is goed: zij gaan voor me door het vuur.”

“Ik ga van de demo genieten maar tegelijkertijd is de World Series prioriteit nummer 1”, vervolgt Frijns. “Ik ben supergemotiveerd voor de tweede helft van het seizoen maar blijf wel down-to-earth en hard werken. Op zaterdagavond, toen de meeste rijders al naar het hotel waren, zaten wij nog steeds data te bestuderen met het oog op de kwalificatie van zondag. We hebben de hele avond gezocht en uiteindelijk iets gevonden. Op zondagmorgen liep alles volgens plan. Ik had maar drie rondjes nodig en pakte mijn eerste pole position.”

Frijns kende een betere start dan een dag eerder, toen hij van de tweede startplaats terugviel naar de derde plaats en daar de rest van de race bleef steken, maar een regenbui verstoorde zijn strategie. 

“Ik reed vooraan dus dat maakte het moeilijk: wanneer ga je naar binnen? Slicks of regenbanden? Het team nam de beslissing en we besloten op slicks te blijven. Dat was een goede keuze totdat de hemelsluizen nogmaals open gingen. Daardoor moest ik een extra stop maken, waarbij bovendien een wielmoer kapot ging. Dat kostte extra tijd.”

“Jammer, maar zoiets kan gebeuren”, vervolgt Frijns. “Ik verwijt het team niets, ze steunen me altijd voor de volle 100%. Met de derde en vijfde plaats hebben we de meeste punten van iedereen gescoord. De race- en kwalificatiesnelheid is goed dus we gaan met veel vertrouwen naar Moskou.”


REACTIES