Adrian Sutil zit zonder stoeltje nu zijn voormalige werkgever Force India voor Paul di Resta en Nico Hülkenberg heeft gekozen. De manager van de coureur benadrukt dat zijn cliënt opties heeft, maar beide waken ervoor overhaaste beslissingen te nemen.

 

Voordat Force India bekendmaakte in 2012 niet met Sutil verder te gaan, gingen de coureur en zijn manager daar al vanuit. “Er is nog niets officieel, maar we denken dat Paul en Nico volgend jaar voor Force India rijden”, sprak Sutils manager Manfred Zimmermann afgelopen vrijdag tegenover Motorsport-Magazin, enkele uren voordat zijn cliënt door het team aan de kant werd gezet.

 

Zimmermann gaf verder aan dat hij met twee teams in gesprek was over een stoeltje voor Sutil, en dat Force India daar op dat moment ook al niet meer bijhoorde. “We moeten nu in alle rust alle opties op een rijtje zetten en goed bekijken, alvorens een beslissing te nemen”, verkondigde de belangenbehartiger van de coureur verder.

 

In gesprek met Sport Bild herhaalt Zimmermann dan ook nu weer dat het belangrijk is de tijd te nemen: “Adrians toekomst staat nog niet vast en we nemen de tijd. We gaan niet in paniek overhaast de knoop doorhakken en moeten goed kijken wat we het beste kunnen doen.”

 

Volgens Auto, Motor und Sport maakt Sutil in ieder geval kans op het nog vacante Williams-stoeltje naast Pastor Maldonado. Volgens het tijdschrift is de Duitser niet alleen interessant vanwege het sponsorgeld van Medion wat hij wellicht kan meebrengen, maar staat Sutil ook vanwege zijn sterke prestaties in de tweede seizoenshelft van 2011 hoog op het lijstje van de renstal uit Grove.

 

Sutil wordt al langere tijd met Williams in verband gebracht en er mag dan ook redelijkerwijs worden aangenomen dat dit één van zijn twee opties is. Zimmermann wil er hoe dan ook niets over loslaten, maar  het lijkt waarschijnlijk dat het andere team waar hij Sutil mogelijk kan onderbrengen Caterham is, aangezien Sutil daar al eerder is genoemd en Jarno Trulli’s plaats onzeker is.