Sauber-coureur Sergio Pérez heeft een vliegende start gemaakt bij zijn Formule 1-debuut: de 21-jarige Mexicaan haalde een zeer knappe zevende plaats binnen.

“Ik zal deze race nooit vergeten, dat staat vast”, glundert de als dertiende van de grid vertrokken Pérez, die zich mede doordat hij slechts één pitstop maakte knap omhoog wist te werken.

Dat hij aan een enkele stop, die hij na 23 van de 58 ronden maakte, genoeg had, kwam ook voor de debuterende coureur zelf als een verrassing: “Ik dacht eerst dat ik hard moest pushen op mijn nieuwe setje banden, maar kwam er achter dat ik ze best goed kon verzorgen, dus toen besloten we om er tot het einde op door te rijden”, verklaart hij. “Het was een mooie verrassing dat de banden het zo lang volhielden.”

Pérez is vanzelfsprekend verguld met zijn resultaat en de zes bijbehorende WK-punten. “Ik ben erg trots op het team, want de strategie werkte perfect.”

“Daarnaast wil ik iedereen bedanken die me heeft geholpen om in de Formule 1 te komen, met name de mensen in Mexico”, besluit Pérez, wiens teambaas Peter Sauber mooie woorden voor hem heeft: “Het is bijna niet te bevatten wat Sergio heeft gedaan en hoe hij er in is geslaagd het 35 ronden vol te houden op dezelfde zachte banden.”

Aangezien ook Kamui Kobayashi, de teamgenoot van Pérez, in de punten eindigde, durft Sauber wel van een droomstart te spreken. “De achtste plaats van Kamui was ook erg goed. Dit hadden we van tevoren echt niet verwacht.”

Kobayashi zelf is eveneens tevreden over hoe de aftrap van het jaar verlopen is. “Ik ben erg blij dat we met twee auto’s in de punten geëindigd zijn”, zegt de Japanner. “Dit was een goed begin van het seizoen en ik kijk nu vol goede moed uit naar de rest van het jaar.”