De Grand Prix van Bahrein die zondag wordt verreden is niet alleen op televisie, maar ook op het witte doek te zien. De Edese bioscoop CineMec heeft de primeur en is van plan om meer Grand Prix' uit te zenden.Als enige bioscoop in Nederland zal in Ede live Formule 1 worden uitgezonden: op het witte doek, in HD-beeldkwaliteit en met surround sound. Bovendien wordt de race niet onderbroken door reclame zoals op RTL wel het geval is.

Bovendien wordt er gebruik gemaakt van meer cameraposities dan in uitzendingen bij RTL gebruikelijk is. De aftrap is aanstaande zondag met de Grand Prix van Bahrein, die om 13:30 uur Nederlandse tijd begint.

Kaarten kosten vijftien euro, vaders en zonen kunnen samen voor 25 euro naar binnen. Ook de races in Spanje (27 april) en Turkije (11 mei) worden in de bioscoop uitgezonden. Is het een succes, dan wil CineMec meer races uitzenden, zo bevestigt het tegenover FORMULE 1 RaceReport.

Begin februari liet bioscoopketen Pathé Cinemas weten plannen te hebben om Formule 1-races op het witte doek uit te zenden, maar het beloofde persbericht met de bevestiging daarvan is er nooit gekomen.

In Engeland is vorig jaar al gestart met live-bioscoopuitzendingen van Grand Prix'.

Bekijk de [xlink cinemec.nl/index.html}website{xlink] van CineMec voor meer informatie.

KVN