Met nog drie races te gaan en een verschil van maar twee punten tussen de twee McLaren-coureurs ligt de druk bij Fernando Alonso. Dat vindt althans Lewis Hamilton, die vastbesloten is de strijd met de Spanjaard aan te gaan.Hamilton vertelde in Fuji dat hij zich niet nog eens de kaas van het brood laat eten. In Spa-Francorchamps drukte Alonso de Brit immers kort na de start buiten de baan. ,,Als hij agressief wil racen, dan kan ik dat ook”, aldus de strijdvaardige Hamilton.

De debutant heeft nog het een en ander recht te zetten over dat incident. ,,Ik ga het er zeker nog met hem over hebben dit weekend. Na Spa heb ik hem niet meer gesproken, maar ik heb wel mijn ideeën over wat daar gebeurd is en dat zal ik hem zeker zeggen.”

Volgens Hamilton is niet hij, maar Alonso degene die de meeste druk ervaart. ,,Ik heb naar mijn gevoel niets te verliezen. Hij is de coureur die een wereldtitel verdedigt, dus hij zou meer druk moeten voelen dan ik.”

,,Daarom ben ik ook niet van plan om gekke dingen te gaan doen. Zolang ik zorg dat ik vooraan rijd, is er niks aan de hand. Ik ga geen stomme acties uithalen waarbij ik mezelf of iemand anders kan uitschakelen.”

De door de spionage-affaire in opspraak geraakte Alonso heeft volgens Hamilton weinig hinder ondervonden van zijn bekoelde relatie met teambaas Ron Dennis. ,,Hij lijkt de laatste tijd erg happy met het team, of in ieder geval met zichzelf. Geen idee waar dat door komt. Wat ik wel weet is dat Fernando het in de laatste twee races heel goed gedaan heeft. Maar sinds Spa ben ik me meer van zijn aanwezigheid op de baan bewust, dat is zeker.”

Op de vraag of het voorval na de start van de Belgische Grand Prix invloed heeft op zijn strijd met Alonso, had Hamilton een kort antwoord: ,,Wacht maar af.”

MB