,,Woohoo, pretty good lap”, juicht Lewis Hamilton nadat hij via zijn engineer verneemt dat hij de Grand Prix van België morgen van pole-position start. De Brit is niet snel tevreden en laat dat meestal na de kwalificatie ook duidelijk blijken, maar dit keer heeft hij geen enkele reden tot klagen.Ferrari neemt vrijdag het heft in handen, maar in de kwalificatie benut Hamilton optimaal de snelheid van zijn MP4-23 in een vliegende ronde. In een rechtstreeks gevecht op het zwarte lint in de Ardennen verwijst Hamilton zijn grote concurrent Felipe Massa terug naar de tweede startplaats. Het verschil: ruim drie tienden.

Het leidt tot grote vreugde bij Hamilton, die zichzelf goede kansen toedicht om ook de race te winnen. ,,De auto is fantastisch. Het wordt nog een hele klus om ons te verslaan. Na Valencia wisten we dat er nog wat werk te doen was. Dat hebben we goed opgepakt. De lat is weer een stukje hoger gelegd.”

Wat de McLaren-coureur vooral tevreden stemt, is dat zijn kwalificatie echt fantastisch is verlopen. ,,Beter kon niet – het team en ik hebben allebei geen fouten gemaakt. Ik heb vier geweldige ronden gereden. In Q3 blokkeerden de wielen alleen in de eerste bocht even, maar dat mag verder geen naam hebben. De rest van mijn ronden, zeker de laatste, was gewoon prima.”

Hoewel teammaat Heikki Kovalainen in Q2 de snelste tijd klokte, voelt Hamilton zich ook de morele winnaar van de tweede sessie. ,,Ik zette de tweede tijd neer. Op de hardere compound nog wel. Die hoort toch net even wat langzamer te zijn dan de zachtere van de twee. Desondanks stond ik toch voor de Ferrari’s, daar was ik heel erg blij mee.”

KVN