Lang niet iedereen is even blij met de nieuwe regels. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton vreest dat de reglementswijzigingen het moeilijker maakt om de titel te prolongeren.De FIA maakte vorige week een reeks aan nieuwe regels bekend die de teams een kostenbesparing van minstens dertig procent moeten opleveren. Met het oog op de financiële crisis reageerden de meeste teams opgelucht.

Lewis Hamilton daarentegen denkt dat het met de veranderingen in de regels het juist moeilijker wordt om te winnen. Eén van de maatregelen is bijvoorbeeld een testverbod gedurende het seizoen.

,,Het maakt het er in ieder geval niet makkelijker op,” verklaarde Hamilton tegenover de Associated Press. ,,Door de nieuwe regels wordt het heel zwaar om de titel te winnen. We mogen natuurlijk lang niet meer zoveel testen. Toch denk ik dat we als team daar wel raad mee weten en ons op een andere kunnen onderscheiden. De situatie is tenslotte voor iedereen hetzelfde.”

Hamilton benadrukte dat het team zich geen zorgen maakt over hun titelkansen en dat McLaren gefocust is op de nieuwe mogelijkheid die dit reglement biedt. ,,Het is verbazingwekkend hoeveel er in een jaar kan gebeuren. Het belangrijkste is nu dat de sport het overleeft en we een goede show neerzetten. McLaren wil daar aan bijdrage door te blijven winnen.”

De Engelsman denkt dat niet alleen McLaren zal moeten puzzelen om de nieuwe regels in hun voordeel te laten werken. ,,Het zal afwachten zijn hoe dit uitpakt. We weten niet wie snel zal zijn. We zullen zeker vooraan mee doen met Ferrari en BMW, maar je weet het nooit helemaal zeker. Misschien is er wel een vierde team dat zich opeens in de titelstrijd mengt.”

LV