Zijn blijdschap over zijn derde overwinning dit jaar was oprecht, toch was het een zwaar weekend voor Lewis Hamilton. Door het drama dat zich vanaf zaterdag bij McLaren afspeelde, had Hamiltons zege een nare bijsmaak.Niet verrassend sprak Hamilton na afloop van de race dan ook over een ‘emotioneel’ weekend. Hij kon zijn vreugde over zijn derde zege van het seizoen niet uitbundig delen met teambaas Ron Dennis, met wie hij tijdens de kwalificatie een flinke woordenwisseling had gehad.

En ook met teamgenoot Fernando Alonso had Hamilton sinds de kwalificatie op zaterdag nog niet gesproken. ,,Het was de moeilijkste race die ik ooit heb moeten rijden”, liet de McLaren-coureur weten. ,,Met al het drama dat zich dit weekend heeft afgespeeld, was het makkelijk geweest om je concentratie te verliezen. Het is een beetje een tegenslag voor het team.”

Hamilton kampte tijdens de race ook nog met een stuurprobleem, verklaarde hij. ,,Daardoor kon ik mijn snelheid niet behouden en kon Kimi (Raikkonen, red.) dichterbij komen. Ik was zenuwachtig en hoopte dat er niets zou afbreken, gelukkig gebeurde dat ook niet.”

Overigens liet McLaren-teambaas Dennis na de race aan het Britse ITV weten dat hij er nog niet over uit is of zijn team daadwerkelijk zal protesteren tegen de straf van de wedstrijdleiding. McLaren kan het besluit om het team geen punten voor het constructeurskampioenschap toe te kennen, aanvechten.

Dennis heeft nu verklaard dat hij daarover een beslissing zal nemen als McLaren terugkeert in de fabriek in Engeland.

LP