Lewis Hamilton is de twijfel waarmee hij aan het nieuwe seizoen begon voorbij. De McLaren-coureur verwacht dat zijn team het gat met Red Bull kan dichten.

Er is heel wat gebeurd bij McLaren de laatste weken. Vanaf het moment dat het team besloot een stap terug te zetten en allerlei innovaties, waaronder de zijwaartse uitlaten, van de auto af te halen, loopt het stukken beter.

De beloning kwam in Melbourne in de vorm van een tweede plaats voor Hamilton. Ook de zorgen over de betrouwbaarheid lijken verleden tijd; in Australië deed zich niet één probleem voor. Waar de Brit eerst vreesde niet mee te kunnen doen aan het titelgevecht, denkt hij zich er nu vol in te kunnen mengen.

“Ik ben weer helemaal terug”, verklaart Hamilton tegenover de BBC. “Ik sta slechts enkele punten achter de man die een veel snellere auto heeft. Maar wij gaan dat gat dichten. Daar bestaat voor mij geen enkele twijfel over.”

De kampioen van 2008 beseft dat Red Bull zich altijd nog kan wenden tot KERS als de nood aan de man is, maar dat levert geen deuk op in zijn vertrouwen. “Het moge duidelijk zijn dat Red Bull over een fantastische auto beschikt, maar dat is al sinds de tweede helft van seizoen 2009 het geval. Het is aan ons om ze onder druk te zetten.”

Voor nu is Hamilton wel even tevreden met zijn tweede plaats. “Ik kan geen team bedenken dat net als wij in zulke korte tijd zoveel vooruitgang heeft geboekt. We dachten hier te arriveren met een auto die twee seconden tekort zou komen in de kwalificatie, maar tijdens de race bleken we best aardig aan elkaar gewaagd. Zoiets vind ik indrukwekkend.”

Lees een uitgebreid interview met Lewis Hamilton in het komende nummer van Formule 1, dat donderdag verschijnt.