Er is niets vervelender dan dat blijkt dat al je goede werk voor niets is geweest, vindt Lewis Hamilton. Daarom is hij vastbesloten zijn pole-position te verzilveren bij de start van de Australische Grand Prix.In Melbourne starten de coureurs voor het eerst sinds jaren weer zonder starthulp; ze zullen het helemaal zelf moeten doen. Wie een slechte start maakt, is aan de beurt. Hamilton wil koste wat kost de leiding behouden.

Zeker nu hij pole heeft getraind. ,,Een betere start van het seizoen had ik me niet kunnen wensen. Het is ook geweldig om te zien dat Heikki (Kovalainen) en mijn vriend Robert (Kubica) het zo goed doen. Ook het team heeft fantastisch werk geleverd.”

Dus is het nu zaak morgen goed te starten omdat dat de zaken er een stuk eenvoudiger op maakt. ,,Het wordt interessant hoe het gaat met al die regelveranderingen”, vindt Hamilton. ,,Vorig jaar was het appeltje eitje. Nu hangt het van de coureur af. Dus wil ik het goed doen.”

Als de McLaren-coureur net zo goed start als dat hij zich kwalificeert, dan is hij vast niet helemaal tevreden. Dat was hij namelijk ook niet over de kwalificatie. ,,Ik kan beter”, weet Hamilton. ,,Het is fijn om op pole te staan, maar je ziet altijd ruimte voor verbetering.”

,,Vooral met het creëren van een goed gat had ik moeite, meer dan anders. Toen had ik eindelijk een gat en zag ik in de laatste bocht alsnog een Williams twee, drie tienden voor me. Daar zat ik dus de hele tijd vlak achter.”

Overigens hoeft Hamilton zich niet teveel zorgen te maken om zijn start, denkt Nick Heidfeld. De Duitser is onder de indruk van de proefstarts die hij McLaren heeft zien maken. ,,De McLarens kunnen starten om en nabij de negenduizend toeren. Daar komen wij niet eens bij in de buurt.”

KVN