,,Finish ik als negende terwijl mijn teamgenoot op het podium eindigt, dan is het logisch dat ik onder druk kom te staan”, zegt een zelfbewuste Nick Heidfeld. Zijn stoeltje begint in gevaar te komen. De enige remedie is beter presteren, weet de coureur van BMW Sauber.Dat één zwaluw geen zomer maakt, heeft Heidfeld de afgelopen tijd aan den lijve ondervonden. Ereplaatsen in Canada en Engeland werden nog gevolgd door een vierde plek in Duitsland, maar sindsdien gaat het weer een stuk minder.

Met name de vijftiende startplaats in Hongarije is wat dat betreft een voorbeeld van hoe het niet moet en dus wordt de druk opgevoerd. Heidfeld is door BMW Sauber ook nog niet bevestigd voor 2009. Teammaat Robert Kubica eveens niet, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Heidfeld: ,,Dat ik onder druk sta is logisch, maar tegelijkertijd leg ik mezelf meer druk op dan wie ook. Het is zaak om de problemen te onderkennen en op te lossen. Ik dacht dat ik daar al in was geslaagd, tot het in Valencia opnieuw mis ging.”

,,Als ik buiten de punten eindig en mijn teamgenoot staat op het podium, dan wordt er eerst gefeest en vervolgens wordt er naar mij gekeken. Logisch. Zo gaat dat in de Formule 1”, weet ‘Quick Nick’. Over die teamgenoot, Kubica dus, gesproken: hij steunt Heidfeld.

,,Ik ben de teambaas niet dus ik heb ook geen probleem, maar ik vind dat niet vergeten mag worden wat Nick in het verleden allemaal voor het team heeft betekend”, neemt Kubica het op voor zijn directe concurrent. ,,Je moet naar het grotere geheel kijken en niet juist nu de negatieve kanten eruit filteren. Wat voor mij vaststaat is dat Nick een prima coureur is.”

Toch zegt Kubica het ook weer niet erg te vinden als de teamleiding van BMW Sauber anders besluit en een andere coureur aanstelt. ,,Ik heb nog nooit problemen met één van mijn teamgenoten gehad en verwacht ook niet dat dit zal gebeuren. Bovendien doe je weer eens nieuwe ervaringen op en daar kun je alleen maar van leren.”

KVN