Hockenheims Formule 1-toekomst hangt aan een zijden draadje nu de lokale overheid verdere financiering weigert en het verzoek heeft ingediend bij Bernie Ecclestone om het honorarium te verlagen.Onlangs luidde Hockenheim de noodklok. Ze verklaarden zonder subsidies in 2010 geen Grand Prix te kunnen organiseren. Gisteren kwamen de betrokken bij elkaar in Stuttgart in de poging tot een oplossing te komen. Zonder het gewenste resultaat.

Deelstaat Baden-Wuerttemberg had al eerder aangegeven niet langer een financiële bijdrage te kunnen leveren en had om die reden de hulp van de overheid ingeroepen. Maar daar heeft de Duitse regering vooralsnog geen gehoor aan gegeven. De gouverneur van Baden-Wuerttemberg, Guenther Oettinger, heeft nu verklaart te willen overleggen met Bernie Ecclestone om de toekomst van Hockenheim te bespreken.

Tijdens de persconferentie in Stuttgart verklaarde Oettinger te hopen op steun van Ecclestone in de vorm van een korting op het racehonorarium, in een poging de race van ondergang te redden.

Onder de huidige omstandigheden verliest Hockenheim met de organisatie van de Grand Prix 6 miljoen euro. Mocht er geen oplossing komen, dan ziet Karl-Josef Schmidt, CEO van de Hockenheimring, zich genoodzaakt om zich terug te trekken uit de Formule 1 en zal het circuit in 2010 van de kalender verdwijnen.

LV