Wanneer er bij een team weinig verandert in de winter wordt er ingezet op continuïteit. En dat is precies wat Red Bull Racing doet. Mark Webber: ,,Alles blijft bij het oude en dat gaat ons zeker helpen.”En juist omdat alles bij het oude blijft verwacht de Australiër dat het in 2008 beter gaat met de ambitieuze renstal. Vooral ook omdat continuïteit belangrijk is het met oog op het betrouwbaar maken van de nieuwe auto, de RB4.

,,We rijden met dezelfde motor, de auto wordt bestuurd door dezelfde coureurs en de technische staf blijft ongewijzigd. Bovendien blijven David (Coulthard, red.) en ik samenwerken met dezelfde engineers. Dat moet het resultaat op zondagmiddag ten goede komen”, vertelt Webber op de Autosport International Show.

Wel wijst Webber op de komst van Geoff Willis, die deze zomer werd aangesteld als rechterhand van ontwerper Adrian Newey. ,,Ik hoop dat Geoff net zo belangrijk wordt als hij bij Honda was, volgens mij heeft hij ook z'n steentje bijgedragen aan het betrouwbaar maken van de Honda-bolide. Dat kunnen wij goed gebruiken.”

Eind vorig seizoen ging het al steeds beter met de renstal en werden er enkele goede resultaten behaald. Nu is het vooral zaak om de betrouwbaarheid te verbeteren, want met de kwaliteiten van de coureurs is niks mis, zegt teambaas Christian Horner.

,,Beiden zijn doorgewinterde professionals en ik was in 2007 vooral onder de indruk van Mark. Waar hij het af en toe vandaan haalt om een prima kwalificatieronde te rijden is me een raadsel. Helaas had hij zondags alleen vaak pech”, looft de teambaas zijn coureur.

Verder is de Engelsman het er niet mee eens dat Coulthard puur op basis van zijn leeftijd (36) wordt afgeserveerd als Formule 1-coureur en maar met pensioen moet. ,,Michael Schumacher heeft onlangs wel weer bewezen dat leeftijd, zolang je het echt wilt en de motivatie kunt opbrengen, geen onneembare barrière is.”

KVN