Christian Horner heeft afwijzend gereageerd op de uitlatingen van McLaren-coureur Lewis Hamilton, die het team van Red Bull geen ‘pure renstal’ vindt.

Hamilton liet drie dagen geleden optekenen dat hij niet verwacht dat Red Bull ooit een traditioneel topteam zal worden zoals McLaren of Ferrari, ondanks dat de renstal uit Milton Keynes momenteel het te kloppen team is: "McLaren en Ferrari hebben een reputatie opgebouwd en willen die graag in stand houden", sprak Hamilton. "Een ander team heeft ons nu van de troon gestoten, maar beide teams gaan er alles aan doen om weer terug aan de top te komen."

Het grote verschil zit hem, zo benadrukte Hamilton, in de achtergrond van de verschillende equipes. "Wij zijn een pure renstal, terwijl van Red Bull moeilijk te zeggen valt wat hun toekomstplannen zijn. Red Bull is een energiedrankjesfabrikant. Het is geen constructeur met een grote en rijke geschiedenis zoals McLaren of Ferrari."

Red Bull-teambaas Horner laakt bovenstaande uitspraken van Hamilton in gesprek met Autosport: "Ik weet niet precies in welke context deze teksten van Lewis te plaatsen zijn, maar we zijn veel meer dan alleen maar een drankjesproducent en hebben een grote constructeur als McLaren de laatste jaren bovendien weten te verslaan."

"Uiteindelijk draait het namelijk toch om wat je op het circuit laat zien, en wij willen voortborduren op ons recente succes", gaat Horner verder. "Wij hebben de afgelopen twee jaar vijftien Grands Prix en een coureurs- en een constructeurskampioenschap gewonnen, hetgeen een prestatie is die geen enkel ander team uit de pitstraat de laatste twee seizoenen heeft kunnen evenaren."