Heikki Kovalainen houdt de moed erin. Hij is er heilig van overtuigd dat Renault met een oplossing komt voor het gebrek aan snelheid. ,,Wij zijn nog altijd een geweldig team.”Renault werd de afgelopen twee jaar zowel bij de coureurs als constructeurs kampioen, maar heeft in de eerste drie Grand Prix’ van dit jaar nog niet eens het podium gehaald. Een vijfde plaats (Giancarlo Fisichella, Australië) is tot nog toe het beste resultaat van het team.

,,Het moge duidelijk zijn dat wij niet staan waar we willen staan. Maar wij zullen de aansluiting met de top hervinden”, zo schrijft Kovalainen in zijn column voor de BBC. ,,Wij hebben de beste mecaniciens, engineers en ontwerpers, en zijn nog altijd een geweldig team. Er komt wel een oplossing.”

Zelf zegt de Finse debutant weinig aan de slechte vorm van het kampioensteam van 2005 en 2006 te kunnen veranderen. ,,Ik kan niet meer doen dan het maximale uit de auto halen. Ik ben altijd heel realistisch over alles. Ik leef met de dag en als het niet zo goed gaat, dan moet je niet in paniek raken. Dat lost helemaal niets op. Maar het is voor de technici en andere teamleden veel lastiger om dit aan te zien, dan voor mij.”

,,Want dat zijn dezelfde mensen als de afgelopen twee jaar, toen Fernando Alonso kampioen werd. Zij waren eraan gewend om de banden op de auto te schroeven en pole-position te pakken. Vervolgens stuurden zij de auto zondag de baan op en werd de race gewonnen. Op het moment hebben we moeite om bij de eerste tien te eindigen.”

Kovalainen durft niet te zeggen wanneer er een oplossing komt voor de problemen. ,,Op de fabriek wordt door iedereen keihard gewerkt om erachter te komen waar het aan schort. Op het moment zijn wij alleen maar bezig met het verbeteren van de auto, zodat we weer vooraan kunnen meedoen. Dat is het doel. Ik weet zeker dat het gaat lukken, maar wanneer is lastig om te voorspellen.”

PPB