Bij de start van het seizoen had Robert Kubica naar eigen zeggen zijn geld op Felipe Massa gezet als grootste kanshebber voor de wereldtitel. De coureur van BMW Sauber heeft zijn mening nog niet veranderd. ,,Massa is in vorm.”De leider in het wereldkampioenschap is op dit moment McLaren-coureur Lewis Hamilton. Maar Felipe Massa volgt, met zes punten achterstand. Bovendien hebben beide coureurs hetzelfde aantal races gewonnen, namelijk vier.

Massa wordt ook aangewezen als de favoriet voor de zege in Spa Francorchamps aankomend weekeinde. Terecht, zegt Kubica, die de Ferrari-coureur grote kansen toedicht om de titel in de wacht te slepen.

,,Ik denk dat er nog steeds veel mensen zijn die zich niet realiseren hoe goed hij (Massa, red.) bezig is”, vertelde Kubica in België. ,,Men blijft maar terugkomen op de fouten die hij in het verleden heeft gemaakt, dat is moeilijk te vergeten.”

,,Maar de laatste tijd gaat het erg goed. Hij is in vorm, snel en consistent in zowel de kwalificatie als de race. Dus ik denk dat hij alles in huis heeft om voor het kampioenschap te vechten en het misschien wel te winnen”, aldus Kubica.

De Pool, die vierde staat in het kampioenschap met slechts twee punten minder dan Massa’s teamgenoot Kimi Raikkonen, denkt dat veel zal afhangen van de prestaties van de auto’s en de teamgenoten.

Kubica: ,,Ik denk dat er een cruciale rol is weggelegd voor de tweede rijders, Kimi en Heikki (Kovalainen, Hamiltons teamgenoot, red.). Kimi doet nog steeds mee om de titel, maar Heikki niet. In dat geval zou hij Hamilton op sommige momenten wel eens kunnen helpen. Dat is een voordeel.”

Aangezien Raikkonen een beetje in een dip lijkt te zitten, is het aan Massa om de titel voor Ferrari binnen te halen, zo denkt Kubica. ,,Soms is Raikkonen sneller, maar Massa is hem de laatste tijd vaker voor geweest. Met grote afstand.”

LP