Daniil Kvyat is het geworstel met zijn Red Bull-Renault zo langzamerhand beu. De coureur wil dat er snel verbetering in de situatie komt.

Kvyats seizoensopening wordt geplaagd door technische mankementen, veelal met de Renault-krachtbron, en een auto die niet doet wat de Rus wil. Verder dan twee negende plaatsen en een 4-0-achterstand in het kwalificatieduel met teamgenoot Daniel Ricciardo kwam Kvyat daardoor nog niet.

Vooral van motorfabrikant Renault eist de 20-jarige Kvyat nu dan ook verbetering. “We willen niet alleen beloftes, we willen ook vooruitgang zien”, zegt hij. “Op motorgebied, maar ook als team, willen we gewoon stappen zetten.”

Kvyat geeft toe dat er in het verbeterproces ook een rol voor zichzelf is weggelegd. “We moeten nu dus aan de slag met Renault en aan de slag met het chassis, en ik moet ook aan de slag met mezelf om uit te vinden waar ik nog wat snelheid kan winnen.” Dat zal niet in één dag gebeurd zijn, weet de Red Bull-coureur. “Het is een lang proces, maar hopelijk halen we er wat uit.”

Updates

Over twee weken staat in de Spanje de volgende Grand Prix voor de deur. Kvyat, die toen nog voor opleidingsteam Toro Rosso reed, werd er kleurloos veertiende, maar huidige werkgever Red Bull Racing bekleedde achter de ongenaakbare Mercedessen de plaatsen drie en vier.

Evenaring van dat resultaat zal lastig worden, maar om het toch te proberen introduceert Red Bull in Barcelona, net als zo’n beetje alle andere renstallen, een groot pakket chassisupdates. Kvyat: “Hopelijk werkt het goed. Ik ben ervan overtuigd dat we het beter zullen doen, want tot nu toe ging het alleen maar bergafwaarts.”