Sebastian Vettel staat morgen op poleposition voor de Grand Prix van Canada. De Red Bull-coureur was in elk deel van de kwalificatie de snelste man.

Nico Rosberg is de eerste die de baan op gaat tijdens Q1. De Duitser heeft de ochtendsessie uit moeten zitten vanwege problemen met de brandstoftoevoer en wil de verloren tijd graag inhalen.

Kamui Kobayashi maakt een uitstapje door het gras in de Senna-bocht en laat modderspoor achter, maar kan zijn weg vervolgen. Felipe Massa verremt zich eveneens in de eerste bocht, maar weet van het gras te blijven. Beide Williams-coureurs en Sergio Pérez flirten even met de Wall of Champions, maar niemand loopt schade op.

De Caterhams zijn Jean-Eric Vergne te snel af, maar horen desondanks weer gewoon bij de eerste afvallers. Pedro de la Rosa kwalificeert zich knap voor de Marussia’s, terwijl Narain Karthikeyan opnieuw hekkensluiter is.

Het grootste slachtoffer in Q2 is Kimi Räikkönen. Jenson Button lijkt voor de derde maal op rij de finale van de kwalificatie te moeten missen, maar wordt gered door een spin van Pastor Maldonado. De Venezolaan is op weg naar een toptientijd, maar gaat iets te wild door de laatste chicane. Hij tikt de befaamde muur aan met zijn achterwiel, maar weet verdere schade te vermijden.  

Rosberg zet de eerste richttijd in Q3, maar wordt direct afgetroefd door Massa, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, die als eerste onder de 1:14 duikt. Fernando Alonso geeft een kwart tel toe op de Duitser. In de tweede run verbetert Vettel zijn eigen tijd met een tiende en verzekert daarmee zich van de poleposition.  

Hamilton vertrekt naast Vettel vanaf de eerste startrij. Achter hen staan Alonso en Mark Webber. De derde rij wordt gedeeld door Rosberg en Massa. Romain Grosjean en Paul di Resta staan daar weer achter, terwijl Michael Schumacher en Button de toptien completeren. 

Bekijk hier de volledige uitslag