Pastor Maldonado wordt de nieuwe teamgenoot van Romain Grosjean bij Lotus volgend jaar. Dat heeft het team vrijdagmiddag bekendgemaakt.

“Het doet ons veel deugd dat we kunnen bevestigen dat Romain Grosjean bij ons blijft”, verklaart Lotus-teambaas Eric Boullier. “Hij heeft in de tweede helft van het seizoen echt zijn talent doen gelden en is een belangrijke schakel in onze uitdaging voor 2014. Hij zal worden vergezeld door Pastor Maldonado, een coureur die ik goed ken sinds hij in 2005 voor DAMS reed in de World Series by Renault.” 

Boullier heeft ook DAMS onder zijn hoede. Hij kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met Maldonado. “Hij heeft snelheid en potentieel”, aldus Boullier. “Dat toonde hij aan met zijn GP2-titel in 2010 en sterke races voor Williams. We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons kan opbloeien. Met dit rijdersduo kan Lotus wel eens gaan verrassen volgend jaar.” 

Grosjean heeft er al zin in. “Ik ben heel blij dat ik bij Lotus blijf. Afgelopen jaar heeft me veel voldoening gebracht. De samenwerking verloopt goed. Ik heb hoge verwachtingen van de nieuwe auto en kan niet wachten om te beginnen met testen ter voorbereiding op de eerste race in Australië.” 

Maldonado noemt het een geweldige kans om voor Lotus te rijden. “Het is geen geheim dat ik toe was aan een andere omgeving om mijn Formule 1-loopbaan een nieuwe impuls te geven. Lotus bood me de beste gelegenheid om volgend jaar competitief te zijn. Zeker met de nieuwe reglementen wordt het een frisse start.”