Pastor Maldonado moest morgen sowieso al tien gridposities inleveren vanwege een botsing, maar dat aantal wordt uitgebreid na vijftien plaatsen straf nu zijn team heeft besloten zijn versnellingsbak te wisselen.

Maldonado reed vanmorgen tegen Sergio Pérez aan en dat leverde hem al een gridstraf van tien plaatsen op, waardoor hij gezien zijn negende tijd in de kwalificatie van een start vanaf positie negentien moest uitgaan, maar door de versnellingsbakwissel en vijf extra strafplaatsen moet Maldonado nu dus helemaal als laatste aan de race van morgen beginnnen.

Maldonado’s renstal Williams is er namelijk achter gekomen dat de versnellingsbak van zijn FW34 dusdanig beschadigd is dat het verstandiger is om deze voor de race om te wisselen dan Maldonado gewoon te laten racen en zo een uitvalbeurt te riskeren.

Volgens Mark Gillan, chief operations engineer van het team, is de bak beschadigd geraakt toen Maldonado een ronde na zijn aanrijding met Pérez zelfstandig van de baan crashte. “De auto is daarbij ernstig beschadigd geraakt. Onze jongens hebben geweldig werk geleverd door hem daarna op tijd te repareren voor de kwalificatie, maar zo te zien was de versnellingsbak toch niet helemaal in orde”, aldus Gillan.