Pastor Maldonado heeft aangegeven in ieder geval nog een jaar bij het team van Williams te willen blijven en heeft verder de hoop uitgesproken een kampioenschap te winnen voor het team uit Grove.

In gesprek met het Spaanse AS laat Maldonado, die momenteel aan zijn tweede seizoen bij Williams bezig is, weten dat hij graag een derde jaar voor het team wil uitkomen. “Ik wil hier in ieder geval nog een jaar blijven, maar misschien ook wel langer dan dat.”

De Venezolaan laat tevens zien niet bang te zijn om hoog in te zetten, want hij verklaart verder dat hij kampioen wil worden met Williams. “Ik zou graag samen met Williams de titel pakken”, zegt hij. “Williams heeft me namelijk de kans gegeven in de Formule 1 te debuteren en ik zou dit legendarische team daar graag voor terugbetalen met een kampioenschap.”

“Voordat ik Williams verlaat, wil ik dus eerst kampioen met ze worden”, vervolgt de coureur die eerder dit jaar zijn eerste Grand Prix wist te winnen, maar die later in het interview overigens ook niet wil uitsluiten Williams toch eerder te verlaten: “Want in de Formule 1 weet je nooit wat de toekomst je brengt en er zijn meer dan genoeg teams op de grid”, weet hij.