De directie van het circuit van Sepang heeft een contract ontvangen om daarmee de toekomst van de Grand Prix van Maleisië tot en met 2015 te verzekeren. Enige probleem: de handtekeningen ontbreken nog.Sepangs voorzitter Datuk Mokhzani Mahathir zei zaterdag nog dat het circuit een contractverlenging van vijf jaar in de wacht had gesleept, maar nu geeft hij aan dat de zaak toch nog wat complexer is. De Maleisische regering moet het contract nog goedkeuren. Dit heeft vooral te maken met de uitvoerbaarheid van verschillende clausules in het verdrag.

,,Het klopt dat we een contract hebben ontvangen om onze plek op de kalender tot en met 2015 veilig te stellen, maar er is nog niks getekend”, vertelt Mohkzani in de New Strait Times.

De nog goed te keuren clausules zijn waarschijnlijk in het contract opgenomen op aandringen van Bernie Ecclestone, die het zo langzamerhand tijd vindt worden voor een opknapbeurt. In 1999 was het circuit nog state-of-the-art, maar nu is dat volgens Ecclestone niet meer zo.

,,Het circuit zelf is goed, maar daarnaast gaat het fout. Het blijkt nogal lastig te zijn om het allemaal schoon en netjes te houden. Er ligt overal rotzooi en dat is geen goede reclame voor Maleisië.”

KVN