Tijdens het weekend in China werd de overname van Spyker beklonken en dus dronk [schuin}FORMULE 1 RaceReport{schuin] een kopje thee met Vijay Mallya. Hij vergelijkt het kopen van de renstal met het adopteren van een kind.Mallya zegt dat de aanschaf van het team het eenvoudige deel van zijn Formule 1-avontuur is. Het echte werk begint nu pas, stelt hij. ,,Zie het als het adopteren van een kind. Je bent blij wanneer het rond is, maar dan moet het opvoeden nog beginnen. Dat is het meeste werk.”

De Indiase miljardair benadrukt dat hij niet alleen met zijn vermogen het verschil wil maken. ,,Het gaat in de Formule 1 om logisch denken. Zo wil ik bijvoorbeeld dat het team gaat samenwerken met Epic Airlines, een luchtvaartmaatschappij waar ik aandelen in heb.”

,,Met ons Formule 1-team kunnen we profiteren van de aerodynamische kennis die daar zit. Zo zijn er meer innovatie samenwerkingsverbanden mogelijk.”

Meer over Vijay Mallya, Michiel Mol en Spyker lezen? Koop dan de nieuwste FORMULE 1 RaceReport, editie 16 van 2007. Overal verkrijgbaar voor slechts euro 4,10!

MB/KVN