Volgens de laatste geruchten vindt er inderdaad een management buyout plaats bij Honda. Ross Brawn zou toestemming hebben gekregen om het team te runnen. De renstal is van plan om volgende week donderdag voor het eerst te gaan testen op Silverstone.Diverse Engelse media melden dat het team van de ondergang gered is en dat de toekomst van het merendeel van het personeel is veiliggesteld. De buyout wordt deels gefinancierd door Honda, Bernie Ecclestone doet een duit in het zakje, de opbrengst van de televisie-inkomsten en eventuele nieuwe sponsors. Ross Brawn heeft de leiding over de buyout.

Jenson Button zal sowieso rijden. Er is echter nog geen duidelijkheid over de tweede coureur. Zowel Rubens Barrichello als landgenoot Bruno Senna is daarvoor in beeld. Senna lijkt de meest logische keuze, omdat hij naar verluidt vele miljoenen aan sponsorgeld meeneemt.

Naar verwachting zal Honda met het toestemmen tot een management buyout een optie hebben afgedongen om in de toekomst hun aandelen terug te kopen. Een andere mogelijkheid is dat de fabrikant als stille vennoot betrokken blijft. Zodat het, in economisch betere tijden, weer eenvoudig kan terugkeren in de sport.

Voorlopig lijkt de toekomst van de 700 werknemers van het Honda Formule 1-team veiliggesteld. Maar in deze economisch moeilijke tijden is het haast ondenkbaar dat er geen ontslagen zullen vallen. Vooralsnog ligt de focus bij het management echter om een zo goed mogelijke auto te bouwen. De Honda is ontworpen om met Mercedes-motoren te racen, hoewel een officiële deal nog steeds niet bevestigd is.

LV