Nigel Mansell komt begin volgende maand in het Engelse Silverstone aan de start in wat de tweede ronde is van het FIA GT-kampioenschap. De wereldkampioen Formule 1 van 1992 kruipt daarbij achter het stuur van een Ferrari 430 van Scuderia Ecosse. Mansell heeft reeds voor het Schotse team getest. Vorige week op het circuit van Knockhill maakte hij zijn eerste meters met een Ferrari 430 van Scuderia Ecosse. Wie zijn teamgenoot tijdens de FIA GT-race in Silverstone (6 mei) wordt staat nog niet vast.

Teambaas Stewart Roden van Scuderia Ecosse heeft Mansell deze kans aangeboden, toen hij hoorde dat de ex-Formule 1-coureur (Lotus, Williams, Ferrari, McLaren) plannen had om dit jaar in de American Le Mans Series met eenzelfde auto te gaan rijden.

De inmiddels 53-jarige Mansell ziet alvast uit naar de twee uur durende race. ,,Dit aanbod kon ik gewoon niet aan me voorbij laten gaan. Stewart heeft een goed team en de auto’s zijn fantastisch”, zegt hij. ,,In Knockhill verliep de test ook heel goed. Ik denk dat het een leuk potje racen wordt in Silverstone.”

Maar gemakkelijk gaat het niet worden, zo voegt Mansell daar aan toe. ,,Het is leuk om met de Ferrari 430 te rijden, maar ik moet maar afwachten hoe dat in een race is. Iedereen wil namelijk altijd een voormalige Formule 1-coureur verslaan.”

PPB