Een vaste plek in de pitstraat lijkt McLaren niet te hebben dit seizoen. De afgelopen drie races stond de Britse renstal helemaal achteraan, bij de Grand Prix van Monaco schuift het team weer op naar het midden. Omdat McLaren afgelopen seizoen als laatste eindigde in het contructeurskampioenschap, zou het team officieel achteraan in de pitstraat moeten staan. Bij de eerste Grand Prix van dit seizoen in Australie, was dat echter niet het geval.

McLaren kreeg de vijfde pitbox toegewezen, tussen Williams en Red Bull Racing. Ook in Maleisie was het team op die plek te vinden. Dit tot ongenoegen van andere teams, die naar het schijnt hun beklag zouden hebben gedaan.

En zo moest McLaren bij de Grand Prix van Bahrein gewoon achteraan sluiten. Daar bleef het team, tot aan de Grand Prix van Monaco dus. Want aankomend weekend is de Britse renstal weer terug te vinden in het midden van de pitstraat. Het prominente motorhome van McLaren blijft overigens wel achteraan staan.

Waarom deze verandering weer is doorgevoerd, is niet duidelijk. In ieder geval lijkt het McLaren niet zo veel uit te maken waar het staat. In Bahrein gaf teambaas Ron Dennis aan het helemaal niet erg te vinden om achteraan de pitstraat te staan. Die positie zou McLaren zelfs een vrije exit geven na de pitstop.

Dennis: ,,Technisch gezien is het een voordeel, maar voor zover wij het kunnen inschatten heeft je positie in de pitstraat geen effect op de races. En als het al effect heeft, dan is het eerder positief dan negatief."

Of McLaren bij toekomstige races weer achteraan moet staan of in het midden blijft, is niet bekend.

LP