Het geplaagde McLaren verwacht in Spanje haar eerste punten van Formule 1-seizoen 2015 te pakken. Dat verklaart racing director Eric Boullier in gesprek met Autosport.

McLarens beste resultaat van het jaar is vooralsnog een elfde plek, behaald in zowel Australië als Bahrein. Het team liep daarmee tot twee keer toe een finish in de top tien – en dus punten – mis, maar wel met totaal verschillende marges. Jenson Button kwam tijdens de seizoensopener immers een ronde na de nummer tien over de finish, terwijl Fernando Alonso afgelopen weekend vier seconden te kort kwam om een puntje bij te mogen schrijven.

“Na op eigen kracht elfde te zijn geworden, zouden we in Spanje nu punten moeten kunnen scoren, zolang Honda althans de beloofde extra performance weet te brengen”, stelt Boullier na het weekend in Bahrein, verwijzend naar McLarens Japanse motorleverancier.

“Onze kwalificatievorm is in verhouding tot die van de rest nog altijd niet goed genoeg, maar na het afgelopen weekend in Bahrein moet Q2 en een puntenfinish dus het doel zijn”, verkondigt de Fransman, die Alonso zich in Bahrein als veertiende zag kwalificeren, waarmee er voor het eerst in 2015 een McLaren-coureur uit Q1 wist te komen.

Behalve Boullier verwacht ook Alonso dat de races in Spanje en Monaco beter kunnen uitpakken voor de formatie uit Woking. “Ik denk dat we niet lang meer hoeven te wachten op goede resultaten”, voorspelt de Spanjaard, die natuurlijk hoopt dat zijn thuisrace goed voor hem uitpakt, maar toch vooral van Monaco veel verwacht: “Want motorvermogen is daar minder belangrijk, dus we zouden daar wel eens een stuk beter voor de dag kunnen komen.”