Max Mosley heeft toegegeven dat hij betrokken was bij een seksfeest en biedt zijn excuses aan voor het in verlegenheid brengen van de FIA. Verder maakt de FIA-baas duidelijk dat hij niet van plan is op te stappen.In een brief aan alle voorzitters van de nationale autosportbonden, alle leden van de FIA-senaat, de World Motor Sport Council en de World Council for Mobility and the Automobile heeft Mosley voor het eerst gereageerd op alles wat tot nu toe gerucht was.

Mosley zegt dat er ergens in de afgelopen twee weken een geheim onderzoek is opgestart door specialisten om zijn privéleven en achtergrond in kaart te brengen. In opdracht van wie en waarom weet hij niet.

,,Dit heb ik vernomen van hoge bronnen binnen de Britse politie en veiligheidsdiensten. Soortgelijke informatie heeft me ook vanuit Frankrijk bereikt”, schrijft Mosley in zijn brief. ,,Helaas is iedereen nu bekend met de uitkomsten van dit onderzoek.”

,,Het spijt me zeer als ik u of de organisatie hiermee in verlegenheid heb gebracht. Het publiceren van deze privé-aangelegenheid was voor een Britse tabloidkrant nog niet genoeg. Er werd een link gelegd met nazi-praktijken. Daar is hier absoluut geen sprake van.”

,,In de meeste landen is het niet toegestaan om details uit iemands privéleven te openbaren zonder goede reden daarvoor. De publicaties van News of the World zijn een onrechtvaardige inbreuk op mijn privacy en daarom ben ik van plan hiertegen juridische stappen te ondernemen.”

Mosley vervolgt: ,,Ik heb veel boodschappen mogen ontvangen waarin mensen van binnen de FIA en de autosport hun sympathie en steun richting mij uitspreken. Zij zijn van mening dat mijn privéleven voor mijn werk niet ter zake doet en dat ik mijn werk ook gewoon zou moeten voortzetten. Ik ben hen dankbaar voor dit advies en ben ook van plan dit op te volgen.”

,,Ik zal nu de nodige tijd moeten besteden aan degenen die er verantwoordelijk voor zijn dat dit alles in het publieke domein is terechtgekomen, maar bovenal moet ik de schade binnen mijn familie herstellen. Zij zijn nietsvermoedende, onschuldige slachtoffers van deze berekende, opzettelijke persoonlijke aanval.”

,,Wees er echter zeker van dat ik niet zal toestaan dat dit ten koste gaat van mijn toewijding richting mijn werk voor de FIA.”

KVN