Alleen Scuderia Toro Rosso is nog later, maar die hebben al gezegd de eerste drie races met de oude auto te rijden. Force India presenteert hun nieuwe auto op 25 februari, tijdens een test in Barcelona.Voor het zover is komt er op 7 februari een ‘officiële’ presentatie in het Indiase Mumbai, waar Force India de kleurstelling en de sponsoren voor het komend seizoen presenteert. Maar dus niet de nieuwe auto.

Pas op 25 februari zal de Force India – typeaanduiding nog onbekend – zijn eerste meters maken. Dat is rijkelijk laat: zelfs Spyker had vorig jaar al op 5 februari een auto klaar om te testen.

Dat betekent dat Force India slechts drie testdagen heeft om de nieuwe auto in gereedheid te brengen voor de eerste Grand Prix, op 16 maart in Australië. De reserves van eigenaar Vijay Mallya lijken dus terecht. ,,Ik verwacht geen wonderen in 2008”, liet de steenrijke zakenman onlangs optekenen.

,,Pas vanaf 2009 zal er aanzienlijke vooruitgang geboekt worden, en bij de eerste Grand Prix van India, in 2010, wil ik een van onze coureurs op het podium zien eindigen.”

MB