Naast Rusland wil ook buurtland Oekraïne een Formule 1-race organiseren. De overheid heeft ruim 750 miljoen euro uitgetrokken voor de bouw van een modern circuit.

Het internationale circuit moet in de komende jaren ten noorden van de hoofdstad Kiev worden gebouwd. De gouverneur van het oblast Kiev, Anatoliy Prysiazhniuk, meende dat er al een investeerder in het circuit is gevonden.

“We gaan een internationaal circuit bouwen in de districten Polesië en Ivankiev zodat er internationale races worden georganiseerd”, vertelde de gouverneur tegenover Kyiv Post. Het is de bedoeling dat er niet alleen een circuit van 5,2 kilometer wordt gebouwd, maar dat er ook hotels komen.

“Ik heb het project kunnen zien en experts uit Europa hebben het beoordeeld. Het is ontworpen door iemand uit Denemarken die ook de circuits in de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore en andere landen heeft gebouwd. Het circuit zal voldoen aan alle moderne eisen.”

Prysiazhniuk hoopt dat de bouw volgend jaar kan beginnen. Het is alleen nog niet duidelijk of men in Oekraïne krijgt wat het wil: Rusland krijgt in 2014 al een Grand Prix.