Vitaly Petrov voert met vier verschillende teams gesprekken over een racezitje voor 2012. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Turun Sanomat praat Petrov met Marussia, HRT, Williams en Toro Rosso.

 

Petrov zit zonder werk sinds Renault hem afgelopen vrijdag aan de kant heeft gezet om plaats te maken voor Romain Grosjean, die bij de renstal uit Enstone de teamgenoot wordt van Kimi Räikkönen.

 

Het Finse Turun Sanomat weet te melden dat de Russische coureur en zijn manager Oksana Kossatchenko niet stilzitten en ‘verkennende gesprekken’ hebben gehouden met Williams, Toro Rosso, Marussia en HRT. Volgens de publicatie kan Petrov op minstens tien miljoen euro aan sponsorgeld terugvallen, hetgeen hem voor Marussia, HRT en Williams in ieder geval interessant maakt.

 

Petrovs beste kansen lijken desondanks louter bij Marussia en HRT te liggen, aangezien er vanuit Williams al is aangegeven dat het geen interesse heeft in de 27-jarige coureur uit Vyborg.

 

De mogelijkheid dat Petrov naar Toro Rosso gaat, lijkt namelijk ook onrealistisch. Ondanks dat Rusland als afzetmarkt voor een concern als Red Bull ongetwjfeld interessant is, staan er bij Toro Rosso immers al vier Red Bull-jongelingen te dringen voor slechts twee beschikbare plaatsjes, en die talenten uit de eigen gelederen hebben ogenschijnlijk de voorkeur.