Niet Sergej Sirotkin, maar Vitaly Petrov zou in 2014 wel eens de Russische coureur in dienst van Sauber kunnen zijn. Dat is de claim van het Duitse Auto, Motor und Sport.

Het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport meldt dat de 29-jarige Petrov wel eens het aan Sirotkin toegedichte racezitje bij Sauber kan overnemen, aangezien Sirotkins persoonlijk geldschieters nog niet over de brug zijn gekomen.

Petrov zou daarentegen juist wel een flinke tas met sponsorgeld in de aanbieding hebben. Een verder bijkomend voordeel is dat Petrov drie jaar Formule 1-ervaring heeft dankzij zijn twee seizoenen bij Lotus/Renault en zijn jaar bij Caterham, terwijl Sirotkin eerst nog de vereiste superlicentie moet zien te verkrijgen.

Testrol
Auto, Motor und Sport bericht verder dat de deal die Sauber met een drietal Russische concerns heeft gesloten, niet per se valt of staat met het toebedelen van een racezitje aan de achttienjarige Sirotkin.

Teambaas Monisha Kaltenborn bevestigt dit tegenover de Duitse publicatie: “Het is de bedoeling Sergej een racezitje te geven en daar houden we dus aan vast, maar er is wel sprake van enige flexibiliteit wat zijn rol binnen ons team betreft”, verklaart ze.

Volgens de berichtgeving zou dit kunnen betekenen dat Sirotkin in 2014 allereerst een testrol krijgt bij Sauber, zodat hij een jaar de tijd heeft om zich klaar te maken voor een debuut in 2015.

Petrov – die naar verluidt met Kaltenborn heeft gesproken toen ze in het Russische Sotsji was om Sirotkin een demo te zien geven – zou ondertussen een goed alternatief zijn. Dit omdat een Russische coureur, mocht Sirotkin afvallen, weliswaar geen absolute vereiste is, maar wel ‘een net gebaar naar de nieuwe partners toe’. En al helemaal als hij zelf geld meebrengt.