De sinds begin dit seizoen werkloze Vitaly Petrov heeft naar eigen zeggen met verschillende teams contact over een mogelijke terugkeer in de Formule 1.

Tegenover Motorsport-Total verklaart Petrov dat de Formule 1 nog altijd zijn voorkeur geniet boven een andere raceklasse en dat hij werkt om een comeback in de koningsklasse te bewerkstelligen.

De oud-coureur van Renault/Lotus en Caterham wil de Duitse publicatie echter niet vertellen met welke team(s) hij ‘in contact staat’. “Want dat kan ik niet zeggen.” Wat de Rus wel kwijt wil, is dat het allemaal nog niet heel concreet is: “Op het moment nog niet, want we zijn pas halverwege het jaar, maar ik sta overal voor open en denk dat de gesprekken na de zomerstop wel wat serieuzer worden.”

Sauber
Een team waarmee Petrov door Motorsport-Total in ieder geval mee in verband wordt gebracht, is Sauber. De Zwitserse renstal heeft een grootschalige sponsor- en partnerovereenkomst gesloten met een aantal Russische ondernemingen, waarbij is afgesproken dat de pas zeventienjarige Sergey Sirotkin komend seizoen een racezitje bij het team krijgt.

Of het daarvan komt is gezien de leeftijd van Sirotkin en het gebrek aan testmogelijkheden nog maar de vraag. Petrov, die zegt ‘niet precies’ te weten wat er tussen Sauber en de Russische concerns is afgesproken, houdt zich verder op de vlakte over of dit zitje een optie voor hem is: “Ik wil van alle teams eerst weten wat hun plannen zijn, en of ze alleen een stoeltje willen vullen of ook daadwerkelijk verder willen groeien”, aldus de 28-jarige coureur die volgens F1News.ru ook mogelijkheden ziet bij Williams en Marussia.

Terugkomend op Sirotkin vindt Petrov het moeilijk om in te schatten of zijn jonge landgenoot klaar is voor de stap. “Het zou zelfs op zijn leeftijd kunnen werken, maar er komt in de Formule 1 ook altijd veel politiek bij kijken en dan is het zaak dat je ook mentaal sterk bent.”