Vitaly Petrov is achter de schermen druk bezig om voor 2014 weer een racezitje te verkrijgen. De Rus moet dat voorlopig echter wel alleen doen, want hij heeft geen manager meer.

Petrov verloor afgelopen winter zijn stoeltje bij Caterham, maar zijn voormalige manager Oksana Kossatchenko loopt daar nog wel rond: zij is tegenwoordig namelijk in een commerciële rol werkzaam voor het team, terwijl ze niet meer met Petrov werkt.

De nu werk- en managerloze Petrov zit echter niet bij de pakken neer. De ex-coureur van Renault/Lotus en Caterham is namelijk vastbesloten volgend seizoen terug te keren op de grid: “Ik probeer met verschillende teams te spreken”, vertelt hij aan F1News.ru.

“Ik maakte me, net nadat ik mijn zitje was kwijtgeraakt, wel enigszins zorgen, maar dat is inmiddels voorbij en nu werk ik er hard aan om in 2014 een comeback te kunnen maken.”

Petrov geeft verder nog aan dat hij tevens bezig is een nieuwe manager of managementfirma te vinden. “Op het moment wil ik er nog niets over zeggen, maar ik verwacht op termijn naar buiten te kunnen treden met informatie over met wie ik ga werken.”

De 28-jarige coureur uit Vyborg – die 57 Grands Prix en 64 punten achter zijn naam heeft staan – heeft overigens nog weinig om handen voor dit jaar. Petrov heeft eerder echter wel aangegeven dat hij hoopt dit jaar enkele rally’s in Rusland of Finland te kunnen rijden.