Caterham heeft bevestigd dat Charles Pic de renstal in 2013 komt versterken. De Fransman heeft een contract voor meerdere jaren getekend, al wil Caterham niet zeggen hoeveel dat er precies zijn.

Pic debuteerde dit seizoen voor Caterhams grootste rivaal Marussia. “We hebben hem het hele jaar in de gaten gehouden”, zegt teambaas Cyril Abiteboul. “Het is duidelijk dat hij veel talent heeft en zich uitstekend heeft ontwikkeld. We kijken ernaar uit om samen te werken met een jonge coureur die heeft aangetoond de juiste instelling en snelheid te hebben om onze doelen te realiseren.”

Abiteboul geeft echter toe dat het niet alleen om zijn racekunsten te doen was. “De partners die hij meebrengt zullen een positieve invloed hebben op onze toekomst”, zegt hij. Pic kan rekenen op de steun van onder meer Renault, Total en EADS.

Pic is trots op zijn overstap naar Caterham. “Ik ben blij dat ik kan doorgroeien bij een team in opmars”, aldus de Fransman. “Het team heeft veel ambities en de investeringen die de afgelopen maanden zijn gedaan geven daar blijk van. Iedereen is vastberaden om verder naar voren te komen.”

Wie de teamgenoot van Charles Pic wordt is nog niet bekend. Giedo van der Garde en Vitaly Petrov lijken de grootste kanshebbers. Heikki Kovalainen ziet zijn toekomst somber in.