Nelson Piquet junior hoopt bij de Grand Prix van Frankrijk een einde aan zijn tot nu toe teleurstellende seizoen te maken. De Renault-coureur denkt dat de aankomende race de ommekeer zou kunnen betekenen.De druk staat flink op de ketel bij Nelsinho Piquet. De Braziliaan heeft nog niet veel laten zien dit seizoen en er wordt gewacht op het eerste goede resultaat.

Piquet denkt dat hij in Magny-Cours voor een ommekeer kan zorgen. Het circuit ligt hem beter dan bijvoorbeeld Monaco of Montreal, zegt hij. ,,Dit weekend zou veel beter voor ons moeten zijn. Het circuit past goed bij mij en bij onze auto", aldus Piquet in gesprek met Autosport.com.

Volgens Piquet zal Renault al op vrijdag de nodige voorbereidingen treffen om goed het weekend in te gaan. En hij laat zich niet afleiden door geruchten dat zijn positie binnen het team in gevaar zou zijn. ,,Elk team in elke sport wil dat je optimaal presteert. Het is niet leuk als dat niet lukt", zegt Piquet.

,,Maar men weet (bij Renault, red.) dat de auto moeilijk te besturen en niet echt betrouwbaar is. Uiteindelijk zal het wel beter gaan, we moeten gewoon geduld hebben. We moeten kijken hoe we de auto beter kunnen maken en als we dat voor elkaar krijgen, zou dit wel eens mijn sterkste race tot nu toe kunnen worden."

LP